For mange år siden sad Anna Molina og Sergi Siuraneta på nogle vinblade i La Villella Baixa, mens deres forældre havde travlt med at passe markerne. Her blev grunden lagt til et venskab, som er basen i Villusionistes.

Nogle år senere hørte Anna om Roskildefestivalen, rejste til Danmark og blev hængende. En del af hendes hjerte blev tilbage i Priorat, og en af hendes mange drømme blev at skabe bånd mellem danskerne og produkter fra hendes smukke hjemland. Drømmen blev i 2014 til et vinprojekt sammen med en flok venner på tværs af Danmark og Catalonien.

La Villella Baixa billede 1 Priorat billede 2 Villusionistes billede 3Villusionistes billede 4 Villusionistes billede 5

I september 2015 præsenterede vi vores første vin – UNÀNIM. Et par måneder efter præsenterede vi vores ekstrajomfru olivenolie – OLÍSTIC, og i april 2016 indgik vi samarbejde med en familie i Catalonien, som laver cava. Allerede i efteråret 2016 præsenterede vi vores anden vin – UNÀNIM SIMBIOSI. I 2018 har vi introduceret første årgang af vores topcuvée, Gran UNÀNIM, og en helt ny serie EQUÀNIM, som bl.a. omfatter en orangevin (Blanc Brisat).

Vi har kaldt vores firma Villusionistes. Det er sammensat af ’Vi’, som betyder vin på catalansk, og ’illusionistes’, som betyder tryllekunstnere. Vores logo er en vejrsvale. Svalen migrerer mellem nord og syd og binder på den måde Catalonien og Danmark sammen. Og det, at svalen her er blevet til en vejrsvale, symboliserer, at vores vin produceres i overensstemmelse med naturen – og ikke mod naturen. Fra årgang 2017 har vores vine fået økologisk certifikat.

I Catalonien knokler Sergi og Anna med uundværlig hjælp af Annas far, Sergis forældre og Roser, som er universitetsuddannet ønolog. Vores vine fremstilles så naturligt som muligt, så de afspejler terroir og vækstårets betingelser. Vinene har derfor deres helt egen vilje og karakter, og to årgange er ikke ens. Det tydelige fællestræk er, at årets druer træder frem i både lugt og smag, som ikke er reguleret af tilsætningsstoffer. Vi bruger kun et minimum af svovl.

I Danmark er den vigtigste opgave at sørge for, at vores vin og olivenolie kommer herop til jer. Det sørger Cristian Lima, Anna Molina, Claudia Sohns og Rikke Steffensen for. Så det er os fire, I handler med.

Cristian Lima billede 1Anna Molina billede 2Claudia Sohns billede 3Rikke Steffensen billede 4