ØKOLOGISK PRIORATVIN LAVET AF HÅNDPLUKKEDE DRUER FRA GAMLE VINSTOKKE

Vores vinmarker ligger rundt om byen La Vilella Baixa i vinområdet Priorat i det sydlige Catalonien. Vi har dyrket vinmarkerne økologisk fra 2014, så fra årgang 2017 har vinene økologisk certifikat. Vi dyrker de druer, som traditionelt har været dyrket i Priorat, nemlig grenache og carignan - eller garnaxta og samsó, som druerne hedder i Catalonien.

I september 2015 præsenterede vi vores første vin – UNÀNIM. Den er lavet på druen Grenache fra forskellige marker, som tilfører hver deres særpræg til vinen. De ældste vinstokke er fra 1959 og de fleste øvrige fra midten af 1980’erne.

Druerne på de enkelte marker er høstet ved håndkraft på det tidspunkt, hvor de har opnået optimal modenhed. Dårlige druer frasorteres på marken, hvor de giver næring til næste års høst, hvis de ikke bliver spist af fuglene.

Vindrueplukning billede 1Vindrueplukning billede 2Vindrueplukning billede 3Vindrueplukning billede 4Vindrueplukning billede 5

Efterhånden som druerne fra de enkelte marker er høstet, er de vinificeret hver for sig og lagret i separate amforaer og ståltanke. Hver mark tilfører vinene forskelligt særpræg.

Om foråret flyver vi prøver af vinene fra hver enkelt mark til Danmark, hvor vi – i selskab med vores ønolog og et smagepanel – vurderer, hvilke marker der skal indgå i årets vine. Den sammensætning, vi når frem til ved denne smagning, anvendes ved blandingen af vinene i Catalonien. Så er vi sikre på, at vinene også smager godt i Danmark.

Vores økologiske vine fremstilles så naturligt som muligt. De er ufiltrerede eller let filtrerede, og vi har minimeret brugen af svovl. Vinene har derfor deres helt egen vilje og karakter, og to årgange er ikke ens – de afspejler terroir og vækstårets betingelser. Det tydelige fællestræk er, at årets druer træder frem i både lugt og smag, som ikke er reguleret af tilsætningsstoffer.

unanim billede 1unanim billede 2Unanim Billede3unanim billede 4unanim billede 5unanim billede 6

UNÀNIM er vores første vin lavet på 100% grenache. Navnet kommer af det latinske unanimus (én sjæl) og betyder enstemmig. Det hedder vores Prioratvin, fordi den er skabt i enstemmighed i smagepanelet.

UNÀNIM SIMBIOSI er baseret på druen carignan. I denne vin er en højere andel af druer gæret og lagret på amfora. 

Vores topcuvée, Gran UNÀNIM er en enkeltmarksvin lavet af druer fra gamle carinyenastokke høstet så sent som i slutningen af oktober og lagret i en amfora uden at være presset. Det er en kultvin for vinnørder!

Med vores helt ny serie EQUÀNIM har vi eksperimenteret med at lave vinene så autentisk som muligt. Det kan lade sig gøre, fordi markerne efter tre års økologisk drift har fået en ny balance i fauna og flora, og fordi vores nybyggede celler skaber en god ramme til at afprøve de gamle metoder. EQUÀNIM omfatter bl.a. BLANC BRISAT, som er en orangevin.

Kultvin billede 1Kultvin billede 2Kultvin billede 3Kultvin billede 4kultvin billede 5 .jpg